ponedeljek, 10. april 2017

Ekskurzija v München

Z učenci izbirnih predmetov tujih jezikov smo se 30 marca v zelo zgodnjih jutranjih urah odpravili na ekskurzijo v München.  Jutranja utrujenost je ob veselem pogovoru s sošolci ter v pričakovanju nečesa novega in neznanega, še posebej v družbi virtualnih naprav, prav hitro minila.
 Najprej smo si ogledali Tehniški muzej, ki je eden največjih na svetu. 
Ker ga je nemogoče obhoditi v enem dnevu, smo si izbrali področja, ki nas najbolj zanimajo ter si jih podrobneje ogledali. Največ se nas je odpravilo na oddelek plovil, letalstva in fizikalnih poskusov. Zanimiva je bila tudi Galilejeva soba.


Nato smo se odpravili na panoramsko vožnjo po Münchnu in odkrili, da je zelo lepo in urejeno mesto s širokimi ulicami, kjer  se stare in sodobne stavbe prepletajo v harmonično celoto.  Vodnik nam je pripovedoval  ne le o zgodovinskih dogodkih in osebnostih, temveč nam je predstavil tudi umetnost in različne stile. Nismo vedeli, da ima München toliko lepih parkov in trgov iz najrazličnejših obdobij; na enem od njih smo se počutili kot v Atenah.  Prav tako nismo vedeli , da je bilo mesto v 2. svetovni vojni  večinoma porušeno in da so leta 1972 na »recikliranih« ruševinah postavili t. i. Olimpijsko mesto.  Z navdušenjem smo si ga ogledovali  in se povzpeli na 291 metrov visok Olimpijski stolp. Razgled je bil čudovit. Učenci, ki so jih bolj zanimali avtomobili, pa so se medtem odpravili v bližnji BMW salon in izbirali svoje bodoče »jeklene konjičke«.
Za konec smo se ustavili še na glavnem trgu »Marienplatz«, kjer je ravno v tem trenutku na mestni hiši potekala znamenita viteška igra  »Glockenspiel«.  Čas smo izkoristili za nakup hrane in spominkov, še posebej ponosni, ker smo mnogi lahko naročili v nemškem jeziku in s tem neznansko razveselili našo učiteljico. Čas je zelo hitro minil in tako smo pred našo šolo prispeli že v nočnih urah ter hkrati računali, koliko ur bomo smeli prespati naslednji dan. Ekskurzija  pa nam bo ostala v spominu kot eden najlepših in najprijetnejših dogodkov. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar